Monday, 10 April 2017

Kuala Terengganu - Redang (Part5)


13 March 2017 ..Isnin. hari kelima dan terakhir di bumi Terengganu


Hari terakhir kami menginap di Chalet Teratak Samudera Kita.. Terletak di Mengabang Telipot.. 


Sebelum tu jom selfie dlu..


Jom layan dje dulu gamabr2 sekitar chalet ni..









Dua2 chalet ni kami sewa..ada connecting door.. so tayah la tutop2 pintu..

Sebelum kami check out sempat lah kami tanya dengan abang tu tempat jual keropok lekor.. so pergi lah tmpt tu..dekat2 situ jugak.. 

Sebelum kami meneruskan perjalanan ke Kuala Terengganu, kami singgah sebentar ke Warung Pok Po.. itu pon kami main berhenti je bila jmpa kedai tepi2 jalan tu.. 




Ni yang aku makan..sedap gak... aihh lapo!!nak tepung bungkus!! sobseb.. susah nk jmpa kat sini.. 

Ok..perut dah kenyang.. jom gerak ke Pasar Payang



Masa ni aku tak berapa sihat.. sebab.. haha.. tu la makan durian malam tu byk kan so siang tu aku badan tak selesa.. perut cam angin..kepala pening.. nk muntah.. 

So masa dekat pasar payang ni bayangkan dahi aku dah merembes2 peluh.. nak pengsan pon ye.. nk muntah lah semua.. so masa membeli kopok2 ni aku tunjuk2 je..beli pon x byk..takde mood huhuhuuu..



Kiterg beli kat pakcik ni.. alaaaaa..mcm nk repeat je pergi sini.. nk beli kopok banyak2.. nk beli mcm2 yang ada kt sini.. nak asam jawa tu.. sedap pulek mkn masam2 .. eh mengandung ke kiter nih kahkahkah..mengandungi lemak2 ayam goreng..



Amboi2 ina banyak nye membeli tu.. kemahen..



Seee muka ku kemerahann..mmg merah ya amat.. masa kat pulau iu offer sun block dia.. aku saja tanak pakai.. baru lah org tau kite baru keluar dari pulau hahaha.. tak sebenarnye aku pakai teori sendiri.. aku nk kulit baru yg tumbuh nnt..kulit2 lama biaq pi terbakaq.. (boleh pakai teori ni?) hahahaha..hasilnye?? glowing gak muka ai ni.. biaselah mercury banyak kt muka ekekeke..

Lepas tu kami ke tingkat atas.. tingkat atas jual baju2 dan kicen bagai..dekat situ kami mmg melepak lama sikit.. aku tak beli apa untuk aku..just beli baju2 utk anak2 buah aku.. beli kicen dan fridge magnet tuk kawan2.. 

Untuk aku? aku just beli patung penyu je..gambar tak snap lak.. nnt lah seksok aku snap yo.. masih tersimpan dalam beg hahah..sayang lak nk pakai pelok2.. nnt berebut2 dgn raziq time nk tdo hahaha..dah lah die skrg konker aku punya bantal pelok..suke hati je..nak g la beli sendiri hahahaha

Kami tak lama mana kt pasar payang ni..dalam 2 jam camtu.. so kami ke losong lak.. cari keropok cheeseeeeee... alaaaaa...apa ni.. nk keropok cissss!! time menaip ni tgh lapaq wehh.!!

Tapi gambar kt kedai losong tu takde..msg2 kelaparan ke apa ntah la tatau..kerakusan pilih kopok pon ye.. 

Dah beli2 tu jom lah kita ke airport terus.. 



Sian nomie..muka pasrah je.. dah la nmpk muka je..takpe mie.. redhoo ok.. nomie kan cantik dan baik hati hihi



Dah sampai airport.. aihh nebes2 ada gak takut terlebih kilo kan.. apa kata jom pergi makan dlu..kaunter belom bukak..

Maka kami pon pergi lah salah satu kedai makan kt situ.. ya ampunnn..lembabnye lahai..



Tak ramai org pon dalam tu..ada la 2 3 org yg tgh makan.. nak menunggu oder dekat sejam air baru dpt.. adududu.. next time datang sini lg silalah makan kt luar siap2.. Flite pulang kami pukul 4.55pm..



Panjangnye tangan ai hahaha

Kami sampai ke KLIA pukul 6 lebih camtu.. cam biasa laki ani botak amek kami.. sebelum pulang ke rumah singgah mcd dulu..makan..lapaq bak hang!.. 

Ok..selesai sudah percutian kami selama 5h 4m.. Hari ni genap sebulan lah kami masuk pulau haha.. 

Percutian yang best.. enjoy..mkn2..gelak2.. nganjing2.. hahahaha..kami harap akan ada lagi percutian2 kami yang akan datang.. tak kisah pergi mana..janji kami ada moment2 indah utk di ingat di kendian hari..

Tujuan aku menulis kt blog ni pon sbb aku tanak lupa hari2 yang best sepanjang kehidupan aku bila dah tua nnt.. boleh lah baca kan nnt sambil2 tgu cucu2 pulang dari tuisyen nnt kahkahkahkah..sejenis opah yg kena amek cucu pergi balik skolah tuisyen ke ape ni.. koser okey.. 

Ok lah korang..ade masa nnt aku update lg psl Trip ni.. 

Babai










No comments:

Post a Comment