Friday, 24 April 2015

Terhakis - Aweera







Kasih benarkan ku untuk menjelaskan
Segala apa yang terpendam
Di dalam hatiku ini

Sungguh pun kau tak pernah untuk merasainya
Malah kau tak pernah menghiraukan
Tentang perasaan hatiku

Terhakis sudah semuanya
Yang telah kita bina oh bersama
Pedihnya hatiku pernahkah kau terasa sakitnya

Sungguh pun kau tak pernah untuk merasainya
Malah kau tak hirau

Terhakis sudah segalanya
Ceritera cinta kau dan aku
Oh perit menyerang menyelubungi oh duniaku

Cukuplah jiwaku tersentak biarkanku pergi
Seandainya takdir berputik kembali cinta kan bersemi

Terhakis sudah semuanya
Yang telah kita bina oh bersama
Pedihnya hatiku pernahkah kau terasa sakitnya

Terhakis sudah segalanya
Ceritera cinta kau dan aku
Oh perit menyerang menyelubungi oh duniaku

********


Pedih hatiku pernahkah kau terasa sakitnya
Sungguh pun kau tak pernah untuk merasainya
Malah kau tak hirau
 


Udah-udah La Tu


#FB

Tuesday, 21 April 2015

Kurang Sihat

Maybe sebab kawan baik nk datang

Loya2 je tekak ni.. badan lesu.. pergi pantry opis igt nk buat milo..milo lak habes.. bajet lah minum milo anda jadi sihat dan kuat!

Nak lunch pon takde mood..takde selera makan.. sebabnya pagi dah mkn nasik lemak dgn cekodok pisang 16 bijik hahahaha.. sebab ape 16 bijik sbb RM1 8 bijik cekodok.. so aku bedal semua.. so mmg takde selera lah nk mkn tgh hari kih2..

Tapi mcm nk mkn sup2 lah..td kwn wasep sup kepala ikan merah tu..aiyoo.. sedapnye..dah la penggemar kapla ikan dgn sup.. aihh..nk buat lah nnt.. 


Eh dah lah.. takde mood!!

Nak cakap babai pon takde mood!! 

Wednesday, 15 April 2015

Sinus



Aku rupanya ada sinus..

Oh!!!

Aku igt sinus ni kena tumbuh jerawat .. pastu bersin tak sudah2.. rupanya byk jenis sinus..

Balik dari Medan last month.. hampir 3 minggu muka aku sembab... mata bengkak.. dahi ke hidung dan pp sakittt sgt.. aku picit2 sampai makin bengkak.. mata berair.. batuk2 .. kepala sakittt hari2.. naik tension aku.. membe2 aku suma kata aku ada sinus.. hoi!! mana ada lah.. tp bila dah ramai ckp..ok jom carik ubat..

Pergi farmasi.. so amoi tu pon ckp aku ada sinus.. so belilah ubat..2 jenis ubat sinus dia bg aku.. so bila dah mkn 2 hari baru hilang semua sakit2 tu.. oh suka.. tp hidung ni mmg selalu gatai2.. merenyam2.. rasa nk cabut je hidung letak tepi amek berus gosok2.. haha..

Hari ni pun sinus dtg balik.. maybe smlm makan sate.. so gatai hidung..lps tu batuk2 dan jugak hidung aku sakit.. mkn ubat..setel dh.. 

Ok cerita lain

Aku sakit hati ni dari malam tadi..ada org tua mulut longkang.. lelaki lak tu..tak padan tua... dok mengata mak aku..eleh..mulut cam shilake.. asal jmpa aku je tanya benda yang aku rasa nk penampar je muka dia.. dah lah bukak aib keluarga sendiri.. mmg jenis lelaki period.. podah!!!.. 

Oklah..malas nk ckp banyak dgn manusia camni... 

Babai 

Monday, 30 March 2015

Being Single

Yeah!

Sometimes..

Rindu jugak nak dengar orang panggil kita sayang...
Rindu jugak nak dengar orang bg tahu kita dia rindu..
Rindu jugak nak dengar orang cakap kat kita i love you...
Rindu nak ada org caring tntng kita.. tanye kita.. apa kita buat hari ni.. ok tak kita hari ni.. happy tak bercinta dgn saya?

Hahahaha!!!

Sedar tak sedar dah hampir 8 bulan aku single.. waaaa.. lama dah rupanya..

Pejam celik pejam celik dah 8 bulan eh..

Ramai je yang tanya kenapa aku putus dgn ex bf..

Yang tahu tu..tahu lah.. yang tak tahu tu jangan tanya lah...

Memula dlu kwn2 tanya.. kau ok ke?

Opkos am not ok haha.. but now alhamdulillah..insyaAllah aku ok...

Serik tak nak bercinta??

Tak!!

Setiap org perlu ada rasa sayang tu.. setiap org berhak untuk bercinta dan bahagia... setiap org perlu hidup berteman... sapa lah yg nk hidup sorang2 kan.. menua bersama.. share mcm2 benda bersama.. suka duka sama2.. nanges sama2..ketawa sama2... aku lak mmg suka nk share macammmmm2 benda dgn org yg aku syg... membebel2 mcm2.. sambil tgk tv sama2 pon aku boleh membebel hahaha.. so.. my future bf hope boleh terima lah perangai kuat berckp aku ni..


Aku percaya..Allah sedang merencanakan yg terbaik utk aku... mungkin aku tak sempurna di mata ex bf aku mungkin aku akan sempurna di mata org lain.. org yg boleh terima semua kekurangan aku... semua perangai jahat aku.. perangai garang aku.. perangai mengada-ngada aku.. semualah perangai2 jahat aku ni hihi.. 

InsyaAllah.. ada seseorang tu.. cuma belum muncul depan mata..

Oklah... sambung kerja...

Walau dah petang..

Babai








Thursday, 5 March 2015

Nak Ke Medan

Patutnya esok ke Padang... tapiiiii..ade masalah.. mmg hangin msig2..tapi takpe..dah kensel dh pun trip padang.. so ke medan lg best... 

So.. 

Skrg ni mcm2 kes kan.. nak naik kapal terbang pon takut2..

hmm

So... aku ptg ni maybe akan tuop blog ni..sampai aku balik nnt..

insyaAllah

Doakan perjalanan aku...

Babai

Wednesday, 25 February 2015

Penang 13-15 February 2015


Misi utama adalah sebab cousin aku kawen..

Ikutkan pada mulanya aku taknak pergi.. sebab nak simpan duit untuk ke Padang , Indonesia next week ni.. tapi bila difikir2 kan balik.. ok ko nak berjalan tapi tanak perabes duit utk famili.. ok fine jom..

Pergi hari jumaat.. pagi2 tu aku dah bangun msk utk makan sepanjang perjalanan nanti.. tapi tekak sakittttt bangat.. confirm nk demam selsema.. sbb raziq dgn mak dah kena..

Aku msk mihun goreng, sandwish sardin dan jugak naged.. oh msk nasik jugak.. rendang daging mak aku dah msk awai2 dah..

Lps masak tu terus bersiap utk gerak.. no mekap2.. tak kuasa... maklumlah..badan tak berapa sehat.. dengan muka sembab2... eceh padehal gemok hahaha..

Janji dengan cousin pukul 8 kena bertolak..haromm.. mmg dah paham cousin aku laki bini ni mmg janji di capati.. pukul 9 lebih gak gerak..tu pon kiterg gerak dulu..

Singgah rnr.. tmpt wajib.. pekena BR.. macam kan kt sini takde kan ekeke.. sambil tgu cousin aku laki bini tu sampai... lps tu terus singgah2 beberapa tmpt gak.. byk tmpt gak berhenti..

Masuk pulau lebih kurang pukul 3.. tapi biaselah penang.. jem kemain.. terus ke batu feringgi... kiterg sewa apartment bayu emas.. berdekatan dgn HR.. kiterg yg gerak ni sewa 1 apartment.. cousin2 aku yg lain sewa 2 apartment.. dalam pukul 4 lebih baru boleh check in..

Memasing kebuloqqq!!!.. panaskan lauk pauk.. dan makannn... ptg tu tak kemana.. lepak2 dgn famili.. mengadu2 dgn cousin2 aku sal diri aku ni..msg2 terbeliak mata!! teruk kan teruk kan..i so sad u noe!... siap suruh jumpa bomoh akakaka..hamjadah eh..!!!

Malam tu apa lagi ke uptown batu feringgi lah.. saja pergi lambat2.. dekat kul 9 lebih gitu.. igt mcm uptown sini.. makin malam makin meriah.. rupenye tidok ye..pukul 11 dierg dh nk bungkus haha..


Me and ana.. cousin aku amat pnya tunang.. tinggi dia ni.. tinggi terlampau.. nyampah klu berdiri sbelah dia.. terserlah kekatikkan aku....

Kiterg keluar berlima je..bebudak semua duk rumah diam2..diana laki bini.. ana dan amat.. aku sorang2 lone ranger.. takpe aiisokje.. hishk!..

Aku soping sikit2 je.. utk famili dan rakan2 dan utk seseorang.. ada benda yg menyakitkan aku sgt2 masa ni..tapi biarkan lah.. aaaaaaaahhhhhhh!!! bencik!! bkn sakit hati sgt lah..ralat mungkin...

Dah abes soping ajak dierg g nasik kandar beratoq.. tingin nk rasa..tp dierg tanak.. aaa sedih lg.. ok mkn kuey tiyau je dekat2 situ..bape kali datang penang tak dpt lg rasa nasi kandar penang.. sobs..


Makan kt gerai2 tepi jalan tu... secoet gila kuey tiyau.. sate pon kureng sedap.. sodap lg koteyau kg medan kih3.. dan sate sedap lg sate dbuluh kt opis aku ni..top top meletop... tp takpe.. rezki..makan je.. tapi masa sampai pinggan ni kiterg berpandangan sesama sendiri pastu gelak hahaha.. mmg sikit gilo.. sbb biasa mkn kt pj banyak penuh pinggan... dahhhhh!!!! p la hang makan kt kg medan tu..byk betol komplen hang tu!!!hahahahhaa... prap prap piiiii rahhhhh!!!

Balik apartment.. basuh apa yang patut dan tdo!!!

Esok pagi bangun.. panaskan panaskan rendang ayam yg mak ngah aku bwk semalamnya.. tatau lah cane mak ngah aku masak.. masa sampai penang ada bau sikit.. aku panaskan lama.. org lain takut je makan..aku berketol2 makan.. seb bek tak sakit perut... lek2 je pagi sabtu tu makan lagi...

Dah bekpes..siap2 kan baju utk ke kenduri kawen cousin aku.. gosok baju aku dan raziq... dalam pukul 1 lebih tu gerak ke tempatnya... seb bek waze membantu.. dan dekat je rumah eh.. dekat dgn tesco kt penang tu..


 

Anak makwe aku.. makwe aku yg depan baju kuning tu..anak bongsu nye kawen.. pengantin dikelilingi adik beradik dan anak2 buah..sikti je ni..sbenarnye raaaaaamai gila.. anak 9 makwe aku ni.. bygkan semuanya beranak ramai.. paling sikit 2 org je.. tunggu lah kt perak nnt next month..haru biru.. 

Sampai2 terus duduk.. dan makan haha..lapaaaarrrr..tp ape pon bg raziq mkn dlu..die dh kyg pas kat org lain.. so mari makan... bertambah aku mkn.. hihi..

Dh kyg2 marilah carik pengantin..

 

Ok Alim..smileeeeee!!!! wife die ape ke name nye..Onie kot... masih kerja kt penang..

Dah snap sana sini..marilah ke armenian street... sesat gak sbb ntah napa internet asik putus..makanya waze pon cam harommm!!!

Lps tu dgn kazen aku ntah ke mana dia pergi ntah.. saba je lah kena menunggu!!. tp akhirnya sampai jugak... ni kali kedua aku smpi sini..kalau ikut aku malas dh pergi..tp yg lain2 tak pernah sampai..ok lets..

Sampai sana dh pukul 5.. panas membahang..kesian bebudak dan org2 tua ni..takpe.. mak aku dgn makcik aku..aku beca kan dierg..dalam sejam camtu... puas lah dierg berjalan dgn apek tu.. yang lelain mari jalan kaki je... cousin2 aku dgn adik ipar aku salin baju dlu kt petrol pum... aku malas... pakai je dress.. ok je.. lg best..sojuk!.. 

Layan kan je lah gamba2 kat bwh ni...yg lelain kt FB...








kat sini tade lg org jual ais kepal ni..sedap doe!!

 

Sementara tunggu yang lain..lepak dlu dekat sini..uncle2 kt sini baik2 lah..cina... peramah gila.. susah nk jmpe kt sini cina peramah dah huuu...

Semua dah berkumpul..mari carik pasembor.. 

Yang aku tau penang nk mkn ni kt Padang Kota je lah..tmpt2 lain tatau..



CKT.. tak sedap.. b4 ni mkn kt kedai lain dalam tu jugak..sedap..ni udang tak fresh.. kecik lak tu.. GITU-GITU je..



Pasembor..juga tak sedap..dulu cam sedap je..kali ni biase2 je.. kat subang lg sedap.. 

Dan makan2 balik sesat hahaha.. bengong lah waze ni... 

Balik singgah carik jeruk Pak Ali.. dah beli jeruk aku singgah lg uptown tu.. beli brg sikit lg.. dan terus balik..balik tu msg2 kebulur lg.. pergi lah beli nasik goreng semua..tp aku tak mkn..aku dah terbongkang tdo.. 

Esoknya kepala dah berat.. mkn ubat demam mak aku..dah terus rasa ok.. siap2 kan makanan pagi dan terus berkemas untuk balik PJ..

Misi nk mkn nasi kandar.. semua org harapkan aku tuk makan kt mana sedap.. alamak!.. aku takde kwn org penang.. tatau mana sedap.. marilah google.. orait..jmpe satu.. moh ke sana..

Hameediyah!! Masa sampai dalam pukul 2 gitu..org mmg ramai.. aiyoh!!!.. takpe..tgu je dlu..tak lama lps tu dpt meja.. ape lagi.. makan lah!..tp seperti biasa aku adalah org last yg mkn..bg raziq mkn kyg2.. lauk2 semua makcu aku bwk ke atas meja..


Ada kamben, lembu , ayam.. byk nye binatang dlm pinggan nih hihi..

Sodap..thorbaik!!.. tak terlampau berempah..just nice.. !!!.. kakima bg 4 1/2 bintang.. tapi nasik beriani ni kakima bg 5 bintang..sodap!!!..

Lps dh mkn kyg2.. lepak2 dlu. dalam pukul 4 baru gerak balik kg medan.. 

Perjalanan balik ok je.. benti 2 kali..untuk isi minyak dan buang air..pastu terus balik PJ.. dalam pukul 7 lebih selamat sampai rumah..alhamdulillah...

So!!!.. masih tak dpt mkn nasi kandar berator.. sedap ke sgt kan.. nk gak rasa..line clear ke semua tak dpt rasa..kapitan ke.. takpe.. nnt kakima dtg lagi ok...

Orite.. ni je..