Wednesday, 25 February 2015

Penang 13-15 February 2015


Misi utama adalah sebab cousin aku kawen..

Ikutkan pada mulanya aku taknak pergi.. sebab nak simpan duit untuk ke Padang , Indonesia next week ni.. tapi bila difikir2 kan balik.. ok ko nak berjalan tapi tanak perabes duit utk famili.. ok fine jom..

Pergi hari jumaat.. pagi2 tu aku dah bangun msk utk makan sepanjang perjalanan nanti.. tapi tekak sakittttt bangat.. confirm nk demam selsema.. sbb raziq dgn mak dah kena..

Aku msk mihun goreng, sandwish sardin dan jugak naged.. oh msk nasik jugak.. rendang daging mak aku dah msk awai2 dah..

Lps masak tu terus bersiap utk gerak.. no mekap2.. tak kuasa... maklumlah..badan tak berapa sehat.. dengan muka sembab2... eceh padehal gemok hahaha..

Janji dengan cousin pukul 8 kena bertolak..haromm.. mmg dah paham cousin aku laki bini ni mmg janji di capati.. pukul 9 lebih gak gerak..tu pon kiterg gerak dulu..

Singgah rnr.. tmpt wajib.. pekena BR.. macam kan kt sini takde kan ekeke.. sambil tgu cousin aku laki bini tu sampai... lps tu terus singgah2 beberapa tmpt gak.. byk tmpt gak berhenti..

Masuk pulau lebih kurang pukul 3.. tapi biaselah penang.. jem kemain.. terus ke batu feringgi... kiterg sewa apartment bayu emas.. berdekatan dgn HR.. kiterg yg gerak ni sewa 1 apartment.. cousin2 aku yg lain sewa 2 apartment.. dalam pukul 4 lebih baru boleh check in..

Memasing kebuloqqq!!!.. panaskan lauk pauk.. dan makannn... ptg tu tak kemana.. lepak2 dgn famili.. mengadu2 dgn cousin2 aku sal diri aku ni..msg2 terbeliak mata!! teruk kan teruk kan..i so sad u noe!... siap suruh jumpa bomoh akakaka..hamjadah eh..!!!

Malam tu apa lagi ke uptown batu feringgi lah.. saja pergi lambat2.. dekat kul 9 lebih gitu.. igt mcm uptown sini.. makin malam makin meriah.. rupenye tidok ye..pukul 11 dierg dh nk bungkus haha..


Me and ana.. cousin aku amat pnya tunang.. tinggi dia ni.. tinggi terlampau.. nyampah klu berdiri sbelah dia.. terserlah kekatikkan aku....

Kiterg keluar berlima je..bebudak semua duk rumah diam2..diana laki bini.. ana dan amat.. aku sorang2 lone ranger.. takpe aiisokje.. hishk!..

Aku soping sikit2 je.. utk famili dan rakan2 dan utk seseorang.. ada benda yg menyakitkan aku sgt2 masa ni..tapi biarkan lah.. aaaaaaaahhhhhhh!!! bencik!! bkn sakit hati sgt lah..ralat mungkin...

Dah abes soping ajak dierg g nasik kandar beratoq.. tingin nk rasa..tp dierg tanak.. aaa sedih lg.. ok mkn kuey tiyau je dekat2 situ..bape kali datang penang tak dpt lg rasa nasi kandar penang.. sobs..


Makan kt gerai2 tepi jalan tu... secoet gila kuey tiyau.. sate pon kureng sedap.. sodap lg koteyau kg medan kih3.. dan sate sedap lg sate dbuluh kt opis aku ni..top top meletop... tp takpe.. rezki..makan je.. tapi masa sampai pinggan ni kiterg berpandangan sesama sendiri pastu gelak hahaha.. mmg sikit gilo.. sbb biasa mkn kt pj banyak penuh pinggan... dahhhhh!!!! p la hang makan kt kg medan tu..byk betol komplen hang tu!!!hahahahhaa... prap prap piiiii rahhhhh!!!

Balik apartment.. basuh apa yang patut dan tdo!!!

Esok pagi bangun.. panaskan panaskan rendang ayam yg mak ngah aku bwk semalamnya.. tatau lah cane mak ngah aku masak.. masa sampai penang ada bau sikit.. aku panaskan lama.. org lain takut je makan..aku berketol2 makan.. seb bek tak sakit perut... lek2 je pagi sabtu tu makan lagi...

Dah bekpes..siap2 kan baju utk ke kenduri kawen cousin aku.. gosok baju aku dan raziq... dalam pukul 1 lebih tu gerak ke tempatnya... seb bek waze membantu.. dan dekat je rumah eh.. dekat dgn tesco kt penang tu..


 

Anak makwe aku.. makwe aku yg depan baju kuning tu..anak bongsu nye kawen.. pengantin dikelilingi adik beradik dan anak2 buah..sikti je ni..sbenarnye raaaaaamai gila.. anak 9 makwe aku ni.. bygkan semuanya beranak ramai.. paling sikit 2 org je.. tunggu lah kt perak nnt next month..haru biru.. 

Sampai2 terus duduk.. dan makan haha..lapaaaarrrr..tp ape pon bg raziq mkn dlu..die dh kyg pas kat org lain.. so mari makan... bertambah aku mkn.. hihi..

Dh kyg2 marilah carik pengantin..

 

Ok Alim..smileeeeee!!!! wife die ape ke name nye..Onie kot... masih kerja kt penang..

Dah snap sana sini..marilah ke armenian street... sesat gak sbb ntah napa internet asik putus..makanya waze pon cam harommm!!!

Lps tu dgn kazen aku ntah ke mana dia pergi ntah.. saba je lah kena menunggu!!. tp akhirnya sampai jugak... ni kali kedua aku smpi sini..kalau ikut aku malas dh pergi..tp yg lain2 tak pernah sampai..ok lets..

Sampai sana dh pukul 5.. panas membahang..kesian bebudak dan org2 tua ni..takpe.. mak aku dgn makcik aku..aku beca kan dierg..dalam sejam camtu... puas lah dierg berjalan dgn apek tu.. yang lelain mari jalan kaki je... cousin2 aku dgn adik ipar aku salin baju dlu kt petrol pum... aku malas... pakai je dress.. ok je.. lg best..sojuk!.. 

Layan kan je lah gamba2 kat bwh ni...yg lelain kt FB...








kat sini tade lg org jual ais kepal ni..sedap doe!!

 

Sementara tunggu yang lain..lepak dlu dekat sini..uncle2 kt sini baik2 lah..cina... peramah gila.. susah nk jmpe kt sini cina peramah dah huuu...

Semua dah berkumpul..mari carik pasembor.. 

Yang aku tau penang nk mkn ni kt Padang Kota je lah..tmpt2 lain tatau..



CKT.. tak sedap.. b4 ni mkn kt kedai lain dalam tu jugak..sedap..ni udang tak fresh.. kecik lak tu.. GITU-GITU je..



Pasembor..juga tak sedap..dulu cam sedap je..kali ni biase2 je.. kat subang lg sedap.. 

Dan makan2 balik sesat hahaha.. bengong lah waze ni... 

Balik singgah carik jeruk Pak Ali.. dah beli jeruk aku singgah lg uptown tu.. beli brg sikit lg.. dan terus balik..balik tu msg2 kebulur lg.. pergi lah beli nasik goreng semua..tp aku tak mkn..aku dah terbongkang tdo.. 

Esoknya kepala dah berat.. mkn ubat demam mak aku..dah terus rasa ok.. siap2 kan makanan pagi dan terus berkemas untuk balik PJ..

Misi nk mkn nasi kandar.. semua org harapkan aku tuk makan kt mana sedap.. alamak!.. aku takde kwn org penang.. tatau mana sedap.. marilah google.. orait..jmpe satu.. moh ke sana..

Hameediyah!! Masa sampai dalam pukul 2 gitu..org mmg ramai.. aiyoh!!!.. takpe..tgu je dlu..tak lama lps tu dpt meja.. ape lagi.. makan lah!..tp seperti biasa aku adalah org last yg mkn..bg raziq mkn kyg2.. lauk2 semua makcu aku bwk ke atas meja..


Ada kamben, lembu , ayam.. byk nye binatang dlm pinggan nih hihi..

Sodap..thorbaik!!.. tak terlampau berempah..just nice.. !!!.. kakima bg 4 1/2 bintang.. tapi nasik beriani ni kakima bg 5 bintang..sodap!!!..

Lps dh mkn kyg2.. lepak2 dlu. dalam pukul 4 baru gerak balik kg medan.. 

Perjalanan balik ok je.. benti 2 kali..untuk isi minyak dan buang air..pastu terus balik PJ.. dalam pukul 7 lebih selamat sampai rumah..alhamdulillah...

So!!!.. masih tak dpt mkn nasi kandar berator.. sedap ke sgt kan.. nk gak rasa..line clear ke semua tak dpt rasa..kapitan ke.. takpe.. nnt kakima dtg lagi ok...

Orite.. ni je..

Tuesday, 24 February 2015

Seluruh Cinta - Siti Nurhaliza ft Cakra Khan


Suka sgt2 lagu ni.. 

Kalau dengar sorang2..sambil pejam2 mata..mesti tak sedar je air mata ni meleleh.. 

Sukar sebenarnya nak melupakan seseorang yang dah lama ada dalam hati kan.. 

Selagi kita tak bersungguh-sungguh untuk melupakan seseorang..selagi itu dia tetap akan terus ada..

Hmmm...

Oklah..layan kan je lah lagu ni.. 



 


Menatap kepergian dirimu
Meratap menangis sedih tak tertahan
Terbayang saat bersama
Lewati masa terindah
Saat kau memelukku tuturkan cinta



Saat kau memelukku tuturkan cinta....
Saat kita meluahkan rasa yang sama...

Thursday, 12 February 2015

Serabai

Selekeh

Tu la aku skrg ni huu

Muka sembab... mata dah rabun.. keliling mulut merah.. bibir pecah2.. tapak kaki mmg pecah habes.. teruk gila.. totally serabai

Badan usah cakap..sendiri tgk ngeri..

Klinik biase dah byk kali pergi.. gagal

Klinik pakar pon gagal

Isnin ni baru pergi hospital.. 

Doa2 kan lah aku cepat sehat mcm dulu2..

Tak tertanggung raso eh..

Skrg nak selfie2 pon takde mood

Nak jmpe org pon taknak

Self confident jatuh merundum

Tapi takdak sapa nk kisah pon
 
Oklah

Esok ke penang.. sampai ahad.. 

Babai

Wednesday, 4 February 2015

..........


saya hanya ingin menangis..

Elergediks!!

Dulu..aku salu mengamalkan diet protin ataupun org panggil atkins diet.. 

Masa sebelum bulan puasa ari tu..aku ada buat..sebulan.. no nasi2.. just lauk dan sayur2.. telor opkos hari2.. turun dekat 10 kilo jugak..vavava.. bangga kemvang kuncup..

Lps tu dah tak diet.. muka bam2 balik.. so dalam sebulan yg lepas aku buat balik atkins.. hanya mkn telor hari2 dan lauk2.. no nasik2.. 

Tapi..

Kali ni elergik aku datang dgn hebatnya.. sangat hebat luar biasa parappapaaa!!! gila teruk.. sampai kwn2 aku tgk semua scary.. mujur tumbuh kt blkg badan dan perut dan kaki.. tangan tp tidak di muka..tp ada la sebutir dua kt tepi2 muka ni.. series teruk..

Last week aku pergi ke doc..kena jab.. bagi 2 jenis ubat.. tapi ttp tak jalan.. makin banyak tumbuh.. fine.. sabtu lepas pergi lagi.. ttp camni.. stress2.. so aku mmg dah dekat 2 mgu ni melantak nasik je lah..lauk2 semua tokleh mkn.. protin tokleh amek.. ayam..daging..telor..seafood.. semualah berkaitan protin tokleh amek.. so amek karbo je lah.. iaitu nasik dgn sayur.. buah2.. tapi biaselah.. sedeh hahaha.. ayam peberet tokleh mkn lg..  huks.. mkn nasik mmg byk lah.. sbb nk tambah karbo dlm badan.. hilang nikmat mkn sekejap Allah tarik.. padan muka huu..

So skrg ni aku hanya makan gamolex je lah.. terlajak laris punya ubat.. try yg tu.. hopefully serasi.. tak ok kalu pergi hospital lah jawabnya..

Skrg ni masalah kaki pulak.. dekat2 dgn buku lali sakit amat.. dan 4 5 hari..tapi tak g berurut.. degil kan haha.. tak jumpa lak tukang urut yg serasi.. yang ada tak free lah itu dan ini.. ai is tension.. sakit nak jalan pon tokleh.. benci..

So skrg ni aku jadi vege lah.. tp aku rasa cepat je lapar eh.. muka pon dah bulat.. sobs..

Oklah.. nk setel keje.. jumpa lagi ntah bila2 haha

babai

Thursday, 22 January 2015

Salam Khamis.. Yey Dah Kamis Sok Sumaat

Lambatnya nk mgu depan.. nak gaji..pastu lambatnya nak bulan 2..nak g penang. haha..

LAst entry kan cermin kereta aku dah retak.. seb bek jugak aku ada insurankan cermin aku.. dan paling best dierg boleh datang ke rumah utk tukar cermin baru..me like.. !!. hanya faxkan geran kereta dan cover note.. serta is can lisen..sume setel.. 



Sekejap je tampal.. tak sampai sejam dah siap semua.. suka2.. 

Oklah cerita lain lak

Aku dah canang kedai eksesori hp ni dekat fb..skrg canang kt blog lak.. saye suka lah sbb murah.. tau kedai ni dari cousin.. so mgu lepas pergi lah kedai ni nk usha2 powerbank.. walaweh tgh murah aku rembat lak pineng 20mah baru RM60..murah kan.. hikhik.. pastu rembat casing baru Rm5.. dah lah ramai carik casing gitu..sorry guys..note2 only haha..



ini lah kedainye.. betul2 berdepan dengan uptown Kota Damansara.. dekat dgn opis.. mmg berulang alik lah pergi kedai ni.. tapi dekat tak dekat naik kereta tak jem 10 mnt lah jugak..




Monopod kotak kuning tu RM5.. dlu time baru2 keluar RM30.. bencik.. nk beli lain..tp tgu lah gaji baru rembat lelain tu..

Hari selasa hari tu pergi.. nak beli earphone..tapi member2 akuyg lain kirim benda2 lain..so tak terbeli earphone aku.. sudahnye smlm pergi lagi..tp terbeli lak privacy tempered glass screen protector..  haha..baru Rm15 ok.. kt tmpt lain ce tgk.. RM40 ok.. leps ni main2 henpon org sbelah tokleh nk jeling2.. golap.. loike.. 

oklah..aku bz gils ni..sgt gils.. biaselah awal tahun..alhamdulillah dpt lak projek baru..kerajaan.. tp yg nyampahnya biaselah kalau keje dgn gomen mmg bykkk lah kerta kerja dia nak.. muntah pening.. 

Oklah.. babai

Tuesday, 13 January 2015

Kenapa Sayang


Makin panjang ni.. sobsebsub.. 

Tadi pendek je..kontot je.. tetibe lepas basuh kereta manjang lak ko ni.. huks..