Thursday, 21 August 2014

Masih Berdemam Dan Berselsema Dan Batuk Watever

Aku masih semua di atas... 

Mcm2 ubat dah mkn.. ubat klinik..ubat farmasi..ubat kawan sume dah..stillll tak elok2 demam.. ari2 cek suhu masih panas badan..



Nak tunjuk hidung tgh merah tapi masuk dlm blog tak merah lak... eceh.. padehal suke selfie hekhek..

Batuk pon lama lak kali ni..aku jaaaaarang batuk..setahun pun skali je kot..biase 4 5 hari dh elok..tp kali ni dh 2 mgu tak lek lok.. tension gak.. batuk cam nk tercabut anak tekak rasa... kang tgh borak2 dgn member..batuk.. berkahak je..geli yekkk! hahaha...

Mungkin jugak tak tahan minum satu teh hijau tu kot.. selalu beli teh hijau jenama boh tu..tp kali ni beli jenama clenx tu... maybe la..strong kot air tu.. ok..lagi 2 paket je tgl..habiskan.. lps tu setoppp.. !!

Migren pon boleh tahan je 2 mgu tu..maybe laaaa.... ok..stop2.. baru tingat lah..

Oklah nk balik...

Kenyit mata sikit..!!..


Pompuan tua gediks nk mampos... 

Haha

Babai

eh eh..

nak cakap

miss u

..........


I miss him in so many ways, but right now I miss him in the way you always miss someone when you’re single among a room full of couples.

Monday, 18 August 2014

Mewangi - Akim




Selamanya
Hati ini akan selalu memujamu
Mencintaimu
Seumur hidupku hanyalah padamu

Jadikan malamku lebih indah
Jadikan siangku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya 


Thursday, 14 August 2014

Berjaya Tidur Awal

Aku sekarang ni mmg tak cukup tidur.. dgn tak sehat nye..demam masih tak baik2.. batuk semua ada.. pastu mmg susah sgt nk lena mlm2 skrg ni... sebab tgh tdo kang badan panas sakit kepala... tapi malam tadi sbelum kul 12 dah tdo.. lena sgt2 tak sempat mimpi apa pun rasa.. sedar2 org surau tgh baca doa qunut.. 

Tapi kepala sakit..hampir nk amek mc je tadi..tp gagah kan diri jugak lah bangun..keje.. kang mkn la panadol.. 

Ari tu aku asma kan..dah tau dah penyebabnya ape.. sbb ternampak botol drinking water cap giant kt bilik.. gitu lah kalau tak tahan minum drinking water atau mineral water..mmg akan asma.. terlupa lak penyakit yg watu tu.. bz bebenor asik pikir benda lain...

Raziq pon makin sehat..selsema je la tgllg.. tpi mak aku dah start demam semalam.. selsema batuk semua cam aku lah..aku tak elok lg die dh kena lak.. 

Hari tu...aku nyanyikan tuk raziq lagu semoga abadi dari misha omar..kemain suka dia... terkekek2 dia gelak... mungkin die gelak kan suara garau aku ni.. ye lah.. suara org demam selsema mmg cam hape je... husky2 gitu tp ai loike hahaha.. ni suara dah hilang lah husky tu.. benci.. hehe.. 

Tapi semalam bila nyanyi kt raziq lagu tu die datang kt aku terus di tampar nye muka aku.. ciss.. kuang asam... aku igt skali je kena tampa..aku nyanyi lagi die tampa nye lagi.. hoi la nampak naw suara tak sedap kan..anak sendiri tak suke dgr..ape ntah lagi org lain hehe.. takpe.. org lain tak suke dgr takpe..janji sendiri suka dgr.. keh2..pujuk diri sendiri.. eh tapi aku ada rakam suara aku nyanyi lagu tu sbelum tdo mlm td.. jap g tepek kt utube haha.. pas tepek kt utube baru tepek kt sini hihi.. 

Oklah..sampai sini dulu

nahhh

Monday, 11 August 2014

Masih berdemam

 
 
Ni gamba baru ni..tak sampai 5 minit td.. tudung senget...gigi senget... kemain sume senget gagaga

Tak balik dr opis lg sebab ujan..so lepak opis lg bagus dari dpt pakej jem dan banjir kan...

Dah 5 hari berdemam ni..pakej asma.. sukeerr sgt... haha...

Tak g klinik pon..malas... so lantok la kan..rasain lah berdemam 5 hari tak leklok dgn batuk kong keng kong keng... tu yg buat penat tu... semalam dah la buat mkn2 sikit tuk famili... so seb bek dah ok sikit lah boleh masak.. hari sabtu je agak teruk asma aku.. sampai tak bangun... seb bek ada inhaler... hari ni control jgn batuk je..kot tak penat..tp dh mkn rambutan td..cane ni haha... dgn tapai pulut..sedap weh haha..lupa lak hari ni ade buat jamuan raya kt opis..tu kemain meriah mkn.. tp mkn semua2 tu sekadar merasa lah... masih boleh control.. kot tak hospital kalu la kau... 

Lps raya makan meriah lah..tak diet langsung..so esok start berdiet balik..tp weekday je la..weekend tokleh..open house mananti..rugi u diet hikhik... diet la kau sorang di situ heh... 

Oklah..tade ape nk cerita.. walau byk senaunye nk cerita... banyakkk sgt... gamba nk share pon byk... tapi nnt2 lah..esok2.. ntah bila la esok tu kan... 

heh

Babai

Take care  


Tuesday, 5 August 2014

Jatuh Tangga..Hehe

Malam tadi ntah nape boleh jatuh tangga...

Mmg malam tadi kerap turun bwh g toilet.. sape yg tau..tau lah.. aku mmg suke tencen time2 nk tdo tu.. mlm td minum air byk lak.. hamek kau.. sejam tu 4 kali jugak turun naik...

Masa sebelum jatuh tangga tu dah terlelap kejap..pastu merungut2 dalam hati.. benci kena turun bwh.. penat.. mata dah mamai2.. masa tu dekat pukul 1 kot.. ntah cana lg tiga step tapak kaki licin.. gedebush ke bwh..pastu tersengeh2 masa jatuh hahaha... tapi sakit lps tu.. lutut sakit..siku sakit.. belakang sakit.. pedih2 lutut dgn siku.. 

ok ..tu je nk cita haha.. 

Banyak keje ni..tapi malas nk buat..

babai

Selamat Hari Raya

Hari ni dah raya ke-9

Cepat je masa berlalu...

Selamat Hari Raya hehe..

Raya aku biase2 je.. sejak arwah ayah dah takde.. mmg aku tak rasa dh kemeriahan raya...tak baik sebenarnya.. ye lah.. raya kan kita kena bergembira kan.. tp bg aku ni biasa2 je... meriah pun sebab ada si kecik Raziq tu.. penghibur kami anak beranak..

Series aku teringin nak raya cam org lain.. raya pertama pergi rumah sedara mara.. raya sampai lebam.. malamm nnt baru balik..pastu sambung lagi esoknye..tapi takde.. huu..

Lagi2 bila mak aku dah tak boleh berjalan ni..lagi lah takde nk beraya... Nak buat cane.. keluarga tak ramai... gini lah.. kot ade pon semua berkumpul kt rumah aku... raya pertama yg datang pun kazen2 aku dgn anak2 dierg.. sekali harung dtg ramai.. meriah..pastu dierg dh balik..sunyi balik rumah haha.. 

Raya kedua dah lebam.. tdo..baring..terlangkup..tdo.. group astroers tau lau betapa kesunyian ku di hari raya ke-2 hehe.. rasa nk terjut parit depan rumah tu.. walau air parit pon takde dh... ptg tu bosan2 sgt ajak adik aku pergi teluk batik..jauh tu..dekat 2 jam perjalanan jgk.. tp lepak ade lah stgh jam.. pastu pergi manjung mkn kepsi..kih3.. raya ketiga baru ramai org dtg.. sepupu aku dr KL dtg... memasak lah aku 4 ekor ayam masak merah.. dgn kobis masak lemak.. sempoi je.... raya ke-3 baru lah aku pergi beraya haha..tu pon 1 rmh je.. rumah famili angkat kiterg..yg kiterg pawahkan kambing kiterg dlu.. nak balik tu dapat lah kamben sikit..maka di kurmakan esoknye.. 

Raya ke-4 balik PJ dah.. eh bosan kan... hahaha.. mcm tak raya je.. masa raya kt KL dlu lg meriah kot..sbb surau blkg rumah..boleh dgr org takbir dr mlm smpi pagi2 tu.. kt kg surau nun jauh..tak dengar apa... lagi2 mcm kan berperang dh kg tu bunyi meriam.. 

Tapi dlu raya last dgn ayah best je aku rasa.. walau kami berempat je.. abg time tu balik Kelantan.. malam raya jalan2 kg.. rindunye... nak ayah.... 

Oklah.. gamba2 malas nk tepek.. tepek kt fb je nnt..tu pon ntoh le bila nk up ntah... 

Aku harap tahun depan meriah lah raya aku.. sbb abang aku raya Perak.. takde la sunyi melayan kerenah anak2 buah ku... mungkin aku sunyi sbb dierg takde kot.. ye lah..... mungkin...!.. 

Oklah.. sampai sini je dlu...

Jum pa lg bulan depan haha

Babai