Thursday, 22 January 2015

Salam Khamis.. Yey Dah Kamis Sok Sumaat

Lambatnya nk mgu depan.. nak gaji..pastu lambatnya nak bulan 2..nak g penang. haha..

LAst entry kan cermin kereta aku dah retak.. seb bek jugak aku ada insurankan cermin aku.. dan paling best dierg boleh datang ke rumah utk tukar cermin baru..me like.. !!. hanya faxkan geran kereta dan cover note.. serta is can lisen..sume setel.. 



Sekejap je tampal.. tak sampai sejam dah siap semua.. suka2.. 

Oklah cerita lain lak

Aku dah canang kedai eksesori hp ni dekat fb..skrg canang kt blog lak.. saye suka lah sbb murah.. tau kedai ni dari cousin.. so mgu lepas pergi lah kedai ni nk usha2 powerbank.. walaweh tgh murah aku rembat lak pineng 20mah baru RM60..murah kan.. hikhik.. pastu rembat casing baru Rm5.. dah lah ramai carik casing gitu..sorry guys..note2 only haha..



ini lah kedainye.. betul2 berdepan dengan uptown Kota Damansara.. dekat dgn opis.. mmg berulang alik lah pergi kedai ni.. tapi dekat tak dekat naik kereta tak jem 10 mnt lah jugak..




Monopod kotak kuning tu RM5.. dlu time baru2 keluar RM30.. bencik.. nk beli lain..tp tgu lah gaji baru rembat lelain tu..

Hari selasa hari tu pergi.. nak beli earphone..tapi member2 akuyg lain kirim benda2 lain..so tak terbeli earphone aku.. sudahnye smlm pergi lagi..tp terbeli lak privacy tempered glass screen protector..  haha..baru Rm15 ok.. kt tmpt lain ce tgk.. RM40 ok.. leps ni main2 henpon org sbelah tokleh nk jeling2.. golap.. loike.. 

oklah..aku bz gils ni..sgt gils.. biaselah awal tahun..alhamdulillah dpt lak projek baru..kerajaan.. tp yg nyampahnya biaselah kalau keje dgn gomen mmg bykkk lah kerta kerja dia nak.. muntah pening.. 

Oklah.. babai

Tuesday, 13 January 2015

Kenapa Sayang


Makin panjang ni.. sobsebsub.. 

Tadi pendek je..kontot je.. tetibe lepas basuh kereta manjang lak ko ni.. huks..




Jangan Pernah Berubah - Marcell

Aku boleh dengar lagu ni berkali-kali dan kali di darabkan dgn kali dan kali haha.. sebab aku suka sangat-sangat.. mcm hari ni.. aku skrol blog aku lg satu.. skrol2 jmpa lagu ni.. hiba terus hati ni..





Masih ada, perasaan yang tak menentu dihati
Bila ingat sorot matamu
Yang kurasa berbeda
Ohh… janganlah terjadi
Yang slalu kutakutkan
Beribu cara kan kutempuh

Oh cintaku…, ku mau tetap kamu
Menjadi kekasihku, jangan pernah berubah
Slamanya…, kan ku peluk dirimu
Seperti kapas putih di hatiku
Takkan ku buat noda…

Bayangkanlah kedua matamu
Bayangkan aku disisimu

Oh cintaku…, ku mau tetap kamu
Menjadi kekasihku, jangan pernah berubah
Slamanya…, kan ku peluk dirimu
Seperti kapas putih di hatiku
Takkan ku buat noda…

Janganlah terjadi
Yang slalu kutakutkan
Beribu cara kan kutempuh

Oh cintaku…, ku mau tetap kamu
Menjadi kekasihku, jangan pernah berubah
Slamanya…, kan ku pelu dirimu
Seperti kapas putih di hatiku
Takkan ku buat noda…

***

Aku ingin menari berdua..tanpa memperdulikan mata-mata yang memandang...

Aku ingin tetap ada walau sesukar mana permainan waktu yang memisah..

Walau di saat itu dunia seakan tidak memandangnya..aku akan tetap ada...tidak akan berganjak..


Walaupun..





Pada waktu ini... pandangannya bukan lagi ke arahku..

Friday, 9 January 2015

Kekasihku - Ukays

Aku tatau nak update apa hari ni.

Pagi tadi tetibe je mulut ni duk nyanyi lagu ni.. maka.. layan..

Jmpa lagi next week!.. 




Thursday, 8 January 2015

Berbaloi Ke!


Borak dengan kwn FB... kenal masa sama2 mengutuk org politik haha.. 

Dia add..aku accept.. 

Borak dekat FB.. gila budak ni.. 

Tapi ayat dia ni buat aku terfikir lak.. aih!!.. 

Teruskan bertenang shahima... 

Walau pon tadi nanges.. cemburu membuak2.. sedeh.. semua ada.. 

Tempuh bertenang semakin panjang...



Wednesday, 7 January 2015

Kereta Saya


Ni gambar pagi semalam. kena pergi ke ofis client submit claim. paling bosan kalau kena pergi kl pagi2..camni lah kena mengadap. dekat 2 jam baru smpi. 

Aku nak cerita pasal kereta aku. sesuatu yang amat menyedihkan haha.. sedeh la weh. bila ye berlaku. nk dekat hujung2 bulan sept rasanya. 

Begini. hari tu aku ingat lagi hari jumaat. nak keluar pergi lunch. ntah kenapa berdetak detik hati nk tgk tayar kereta depan tu. dekat pilot. mcm di toreh2 pulak. watdehelisdis! terus pergi ke kedai tayar blkg opis. masa tu pun dh hujung2 bulan. gaji mmg tak la kan. beli je tayar second hand. dalam rm60 ke 70 tak igt. dah setel. pergi makan. balik dari makan cari parking blkg opis. sbb setiap jumaat depan opis aku mmg akan ada pasar malam. maka kena alihkan kereka. dapatlah parking depan satu pub blkg opis ni. ntah kenapa lah kwsn melayu dengan majaroti rakyat marhaen ada pub. oklah. takpe. parking lah aku. petang tu hujan selebat2nya. nak balik tak boleh ni. sbb kalau hujan confirm banjir laluan balik aku dan confirm jemmmm gile. maka, lepas lah ofis dlu dgn kwn aku. dalam pukul 8 lebih jugak baru balik. tapi balik tu nk melepak dlu dgn kwn2. so amek kereta letak la recycle beg dekat sebelah pilot. tp dekat bwh lah. dah lepak lepuk dgn kwn2 terus balik rumah. amek recycle beg tu mcm basah lak bawah beg tu. masa tu tak terpikir lg amende tu. so pikir2 maybe ubat batuk aku tumpah. ok fine. so tidur seperti biasa. 

Esoknye cousin aku amat nak pinjam kereta. nak pergi keluar dgn awek dia. die bukak je kereta..hamek ko. bau semerbak busuk gila. pastu banjir kereta aku rupanya. sebelah co pilot seat blkg. tp kt bawah je.. kerusi semua tak basah pon. watdepak!.. mmg bertakung abes dan kaler mcm ar neskepe. ok fineee!!!.. suruh cousin aku tu pergi basuh kereta tu. budak2 car wash ckp, ni bau arak ni bang!.. erkkk!!! jadah bau arak lak tu.. dan tetibe jugak bateri kong walau baru pakai setahun. batt kering biasenya 2 tahun kan. bertambah dabel2 kesedihan di situ. hujung bulan katakan. mmg rasa mcm.. borak dgn member, kereta bertakung mcm ade org simbah arak.. die tnye batt kong tak?? haa ko.. mmg kong la kan. so dia kata, maybe org sabotaj. cuma agak bernasib baik batt kong masa bukan time nak balik tu. kot tak mau nanges tepi kereta sorang2 di mlm hari hahaha..

Memula terpikir gak, mungkin hujan terlampau lebat sampaikan banjir kereta aku dan air bertukar neskepe sbb kotor ke kereta tu. hari2 hujan leat je aku nebes dh. abeslah banjir keto den. tapi..hmm..sampai sudah elok je. 

Begitulah kisah keretaku. sejak beli 2 kali dh kena sabotaj. 1st dulu kena pecah kereta. roadtax kena curi. tu tahun 2013, lps tu tahun 2014 pulak. harap2 tahun ni takde dh la ape2 berlaku. semoga semuanya baik2 saja. kena muhasabah diri lebih sikit ni. byk naw dosa hehe.

Oklah. saya nk g makan ni. saya lapar sgt. 

Jumpa lagi

babai

Tuesday, 6 January 2015

Notebook

Biaselah awal tahun byk lah dpt note book kan..aku dpt lebih dari 3 tahun ni. tapi yang aku amek 3 je. tapi yg tgh tu aku dh bg bos aku.. notebook bos aku sume sendu je.


Dari insuran ni mmg tetiap tahun bg. sama je pesen dia camni.. tp oklah aku suka je..menyenangkan keje aku nk catit mtg2 bos aku kt dalam tu.. nak catit minute mtg pon senang. Yang tgh tu dari contractor. aku suka lah.. mcm best. tp tu la bg bos dh.  yang RHB tu bff bg. aku suka jgk. tp utk kerja tak sesuai. tapi aku akan gunakan utk aku catit xtbt berjalan2 aku nnt. eceh mcm kan selalu berjalan haha.. semgt tahun baru je ni. masuk bulan march lebur. Tahun ni mcm byk berjalan. next month ke Penang. Cousin aku kawen. sambil tu menyelam lah kan. so aku kena catit tu. pastu tulis kt blog.. wow kagomnye. mcm backpacker sgt. hahaha. padehal bwk beg akademi fantasia. 

Pastu bulan march aku nk pergi Padang, Indonesia. eh seramnye nak naik kapatebang. tawakal2. nak pergi kat mana2 pon boleh meninggal kan. even tgh sedap2 lepak atas sofa pon boleh meninggal. lps tu lps raya nak pergi ke Langkawiiiii. dgn geng2 KGTR aku. eh tak sabar tak sabar tak sabar.  



Ni notebook taun lepas. tak simpan lg kt kabinet. ade je kt atas meja ni. nama kena tulis kat atas tu. sbb 1 opis guna yg sama.


ni notebook yang tahun2 lepas. abaikan meja bersepah. sbb mood nk kerja lama dah takde ni. bosan ke ape ke. aku rasa bos kena bwk anak2 buah dia ni bercuti lah.. baru boleh fresh kan balik kepala otak ni. bos.. bali pls haha.. 

Oklah. setel dah 1 n3 tuk anak cucu aku baca nnt. jumpa lagi.

Babai