Thursday, 10 April 2014

The Croods

Malam tadi sambil nak pujuk2 mata tidur layan tv dulu seperti biasa.. dalam kul 11 lebih ada cerita the croods plak.. mmg aku nk tgk sgt movie ni.. sbb pertama yuna yg nyanyi lagu tema utk movie ni.. so smgt skit org Malaysia ada menyumbakankan sesuatu dalam movie amareka kan..

Memula rasa nk follow kejap je..sbb igt nk tido kul 12 lebih..nnt kendian2 baru sambung tgk.. tp makin lama makin best lak cerita dia.. 

Kisah tentang famili.. kisah seorang ayah yg menjaga keluarga nya..yg terlalu melindungi keluarga.. dan mempunyai seorang anak perempuan sgt degil.. bapak kata jgn keluar gua (rumah dierg)..ttp keluar..


Aku malas lah nk cerita lelebeh sbb cerita ni pun dah lama.. ramai yg dh tgk pon kan.. tp aku rasa cartoon ni lah yang pertama buat aku menangis..

Last2 dia tu sedih sikit lah..terus aku terbayangkan arwah ayah aku..mcam mana dia jaga kiterg dulu..cari duit tuk menyara perut2 kiterg..sama mcm dalam cerita the croods ni.. si ayah dpt mkn sikit pun takpe..janji anak bini die kenyang... 

Tu yg buat aku nangis mlm tadi.. rindu dgn ayah.. rindu nk dgr suara dia.. nk peluk dia.. nak cium dia... 

Alfatihah...

Oklah.. apa lagi nk cerita ye..

Oh ye.. ahad ni kenduri kawen adik aku.. dia dah kawen sbulan lepas..so ahad ni kenduri dekat rumah aku.. jemputan 2 3 ratus je..tak ramai pun.. 

Cuma skrg ni mak aku dah tak boleh berjalan.. sian dia.. bertongkat je..tu pon tak boleh sgt.. sejak balik langkawi hari tu.. dekat sebulan dah.. aku beruntung ada adik ipar yg rajin buat kerja2 rumah..dia tak kerja.. duduk rumah jaga mak aku.. 

Aku skrg tgh gugel2 gak wheelchair yg mampu milik.. dan yg boleh buat mak aku selesa.. hope ada lah..

Oklah..jumpa lagi bulan depan hehe..

Babai

Tuesday, 4 March 2014

Uptown Shah Alam & Paradigm Mall & Sejoli

Misi : Mencari army pant (haha) dan jugak sandal 

Pergi uptown shah alam.. bila ye.. khamis lepas.. gila lama tak pergi uptown shah alam tu.. dan 5 tahun kot.. malam tu pergi lah kami...kami pergi bertiga..iu dgn sorang lg kawan ku wati..  konon nya pergi bandung dis week nk pakai boria sama haha.. memula kau tanak beli.. berpuluh kali aku ckp..kena pakai sama jugak ke ekekeke.. Kenaaaaaaa!!!!..ok fineeeeeeee

Sebelum merayap isi perut dulu.. member aku cek akak watie yg belanja.. murah rezki dia.. dia rajin belanja kami yg selalu nipis purse ni haha..


Hoi2.. teringin lak tgk coconut shake ni lg.. sedappp.... kt klebang tak pernah rasa lg.. maybe lg sedap kot.. but yg sini pon aku rasa dh sedap gak.. pastu aku order mee rebus...



Sampai lah mee ni kt meja aku.. kau pon amek sudu rasa lah.. camni ke rasa mee rebus.. aku kurang rebus2 bandung2 ni.. sampai tatau cane sebenarnye rasa dierg.. bila dah rasa dgn selamba badak je pekerja kt situ nak amek pinggan aku sbb dia kata salah hantar.. yang ni mee bandung senaunye.. ek elehhh.. sabau je lah.. tp ku balun jua.. abes..walau kureng rasa mee dia.. tp aku suka gini..kuah tak byk sgt..

Bila dah isi perut..tawaf lah kami satu uptown tu mencari army pant tu.. mmg melambak2 lah jual kat sana.. sama ada, ada saiz dgn tak je... byk tempat yg mahai..sampai dekat seratus pon ade... tu yg aku tanye byk kali kwn2 aku.. nak kena beli jgk ke haha.. kalau mahai atas 50 aku tanak.. dah nk balik tu member aku ajak pusing lg.. carik balik seluar tu.. last2 jumpa yg rm50.. seb bek jmpe heh... 

Tapi tak jmpa sandal.. aiseh... aku mmg kena cari sandal..dan series i tell u aku mmg takde selipar.. walau duduk rumah nk kuar g kedai pon... aku akan sarung selipar jepun mak aku haha.. gila selekeh.. ape ku kesah kan.. so mari panjang kan misi ke paradgm mall ahad nnt..

 
Kami yang dah berlengass


Ahad tu pun ada misi untuk menukar duit rupiah jugak.,.. mengugel lah kami tempat2 yang murah.. rate skrg dalam RM288 bersama sejuta rupiah.. mahai mahai..last month boleh dpt dlm RM278.. benci sungguh di situ.. kali ni aku berdua je dgn iu.. so kami ke mall dekat2 dgn rumah kami.. RM288.. e eii mahai nye..try pergi subang.. sbb situ tukar duit mmg murah..skali tutop T__T... shit shot betol..ok takpe jom ke amcorp mall..tempat keja iu.. situ murah sikit dlm RM286..lets.. 

Aku tak tukar byk... sebab mmg lari lintang pukang bajet aku.. dah lah pergi 5 hari tu T__T.. dah lah makan semua sponsor sendirian berhad kan... takpe..mkn je mee segera ABC..sedap siot!!..aku pernah pegi Bandung tahun 2009 dulu.. mmg sedap makan bertambah2... dah mkn nasik kat luar sampai hotel makan lagi ABC tu..jilat sehingga menjilat mangkuk... cam giniiii!!!

Ok..berbalik semula pada nak pergi paradgm mall tu nk mencari sandal..aku rasa satu mall aku terjah kedai2 kasut dalam tu.. dari semurah2 kasut sampai sebapak mahal nak mampos harga kasut kt kedai tu aku masuk.. semua aku tak berkenan... aku mmg bajet tuk kasut RM50 jugak..takde lebeh2.. walau pada dasarnya kaki ku harus memakai kasut yg berharga beratus disebabkan oleh penyakit ku..tp ok je kot RM50.. ada ku kesah kan.. akhirnya selesai misi mencari kasut... 



Eh sebelum misi mencari kasut berjaya aku tgk movie sejoli.. mmg gediks2 nak tgk abg wemy bangla ku cayang... muah muah... tapi dalam tu aku tak rasa dia hot lah!!!hot lg bront palare.. ahaks.. sbb mungkin bront hero dalam cerita tu... cerita dia boleh layan lah.. saje nk santai.. tanak mood tgk terkejut2 beruk boleh lah tgk... lagu tomok sejoli dalam cerita tu sedehhhh.. hujung mata aiis terjuntai2 air mata.. tapi sempat di lap dgn jari2 ku sebelum iu nmpk haha.. lirik dia sedeh... mood jiwang meruntum terus mengalir dalam darah serta merta time tu.. rasa nak lari2 dalam panggung wayang nak sembam muka kat dada abg bront haha.. Maya pun cantik..simple gila dia dalam tu.. tp dah org nya cantik mmg nmpk cantik lah.. hawt!.. 

Kiterg sampai rumah dekat pukul 10 gak.. so semua misi utk bawak ke bandung berjaya... balik bandung pula adalah misi ikat perut kasik kempis ramping mcm che ta haha.. tetibe..time ada duit nk memboyak je keje kan..

Tak sabar nk pergi bandung.. berapa ramai yg pergi aku tatau.. tp masing2 bajet harap yg pergi sume lelaki single.. puiiiiii..kemain masing2 ekekek..

Oklah... ter rajin pulak hari ni mengupdate.. sebulan skali update.. so maybe bln depan baru update balik kehkeh.. 

Jmpe lagi kawan2

Babai

Thursday, 20 February 2014

Hai!!


Cubaan menunjukkan yang aku juga ada lesung pipit haha.. Adik badik aku ada... gila kalau aku takde.. haha.. lesung pipit sgt.. 

Ok..

Lama tak menulis..tak tau nak menulis apa sebenarnya... kehidupan mcm biasa.. pergi keja..balik kerja..ulit anak.. pastu tido.. tak kan nak ceritakan hari2 benda yang sama..ye dak.. 

Tengah nak menulis ni pon rasa tepu sgt otak... tatau nk borak apa....

oklah..sini dulu... aku nk kopipes ayat2 aidijuma ni.. 

Senyum dalam kesusahan, doa untuk kekuatan...
Senyum lah..



Sedang tersenyum...





Monday, 27 January 2014

Aura Negative

Tak tau lah lately ni aura negetif meresap2 dalam badan..

Aku jadi malas

Buat itu malas..buat ini malas...

Badan pun sakit2.. maybe sebab dah lama tak berurut.. dah setahun lebih tak berurut badan... letih je..penat je kot.. berurut ni penting sebenarnye.. tak boleh selalu tapi mmg kena buat atlis skali 2 bulan.. lagi2 perempuan kan..mcm2 penyakit... nk g berurut lah cukup bulan ni... bisa2 sgt badan ni..

Tak sabar nak pergi bandung ni... walau dah pernah pergi tahun 2009 dulu tapi sbb berjalan kan..best je.. dulu tak byk tempat pergi... 2 3 tmpt je yg pergi pon..tapi kali ni melihatkan pada itinerari yang telah diberi pada kami mmg mcm ok..best..sediakan duit byk2..walaupun T_T ... aku pergi 7-9hb.. 

Dulu office trip.. kali ni pergi dengan kawan2 skul.. lagi best kot.. boleh huahuahua sesuka hati.. nak berjalan dgn aku jgn nk berdiet sgt.. bosan kan time berjalan2 hepi2 lps tu ajak kwn2 g mkn lps tu dierg diet..rasa nk lempang hahaha.. kawan2 yg ni ok..sebab aku suka je paksa2 dierg ahaha.. hopefully bukan jenis memilih tmpt makan jugak..letih melayan... aku taknak beli apa pun.. sekadar nak berjalan je... dulu aku pergi barang2 dierg sama je mcm sini.. harga pun takde lah murah naw2.. baju yang aku beli kat sana pun ada yg aku tak pakai pun.. skirt pendek kaler pepel..eh..penah lah pakai skali dulu..waktu dinner client aku kt lumut dulu..tu lah skali aku pakai..pastu tak dah.. dulu jenis pesen aku..skirt pendek..suar pendek.. pendek2 cam aku.. skrg alhamdulillah.. hope tak pakai lg dah..kot pakai depan suami sendiri.. ape jadah kan pakai tutop2 depan laki.. hoi.. bodoh je rasa.. ahaha.. aku byk je baju tido seksimeksi.. laki je takde lg kahkah.. takpe..simpan2..tak basi pon... dah kawen nnt baru lah kita pakai ok.. hek2.. skrg nk pakaipon boleh..tapi apa jadah lak kan.. dulu2 boleh je pakai baju talihalus naw pastu turun bawah tgk tv ..suar pendek mendek..dulu lah.. skrg dh malu lah.. tak elok dah kan.. cuma sometimes rindu nak pakai lah.. rindu nk pakai utk diri sendiri je pon.. 

Tetiba aku hilang mood utk menaip panjang2... bila ada manusia penyebok..

Oklah.. akui mmg aku panas baran.. tapi aku panas2 hati dgn manusia camni..huh

Jumpa lagi..

bai

Monday, 20 January 2014

20 Januari 2014






Hari ni genap 4 tahun aku dengan syakeel..kejap je masa berlalu... tgu jugak dia wish kat aku..dari malam tadi.. takde pun..mungkin dia lupa..takpelah... dia bz lately ni... its ok.. 

Moga kami akan terus bertahan selagi mampu di atas hubungan kami ni.. 


Aku nak dia tahu...aku sayang dia...sangat2.. 

Happy 4th anniversary sayang.. moga "kita" akan terus ada

Aku  harus bertahan... 

Love u cinta.. miss you so much..

Thursday, 16 January 2014

Sudah Itu Takdirnya

Hari ahad lepas kazen2 aku belah mak aku datang.. kalau belah mak yang dtg mmg meriah lah rumah.. sbb ramai... aku msk2 dan mkn sama2.. 

Dierg datang pon sebab nak menziarah salah sorang kazen dierg yang sedang sakit skrg ni... kazen dierg tu lelaki.. aku kenal jugak...kawan sepermainan aku masa kecik2 kt kg... 

Ade 2 adik beradik dan dua2 lelaki.... dierg ni makcik aku jaga masa kecik.. so kalai balik kampung mmg ngam lah... meronda satu kg.. ke hulu ke hilir.. masuk parit.. berak kt parit sama2 hahaha.. bodoh je.. lepas tu masa kecik kalau bab tikam menikam ni biasanya luck aku ni ada je.. so dulu ada permainan tikam aiskrim.. hebat lah aku.. sbb salu dpt eskem free dan bg lah kt dierg mkn sama2.. ponteng puasa sama..suma adalah.. si adik ni tua 3 tahun dari aku.. si abang tua 4 tahun... jarak takde jauh sgt lah.. 

Bila dah berginjak sekolah menengah.. dierg dah start duduk PJ.. satu skolah pon..tapi masing2 dah memalu nk bertegur sapa... dah besar msg2 walau masa kecik pangai cam hape je.. dierg dikurniakan wajah yg not bad lah kan.. 

Bila dah bekerja aku langsung tak amek port sgt.. tapi ada lah jugak cerita2 psl dierg singgah kt telinga aku ni.. pasal si abang mcm tu..si adik camtu.. bagi aku..lantak kau lah.. korang dah besar panjang... 

Sehingga lah suatu hari aku dapat berita si adik sakit... sakit yang tiada ubatnya.. faham2 je lah kan sakit apa.. mmg kesian bila dengar... tak lama lepas tu si adik meninggal... sedih gak... seorang kawan masa kecik meninggal masa muda dalam keadaan mcm tu.. Moga Allah ampungkan dosa2 kita semua... 

Dan terbaru hari ahad yang lepas.. si abang juga sakit yang sama.. penyakit yang tiada ubatnya.. hmm.. besarnya dugaan untuk ibu nya... bersabar menghadapi dugaan camni... teruk jugak keadaannya.. hanya menunggu masa kata kazen2 aku... ya Allah.. 

Bila jadi camni... terbyg2 saat2 masa kecik dulu.. masing2 mcm takda masalah je.. happy memanjang.. tapi bila dah dewasa dan di pengakhiran hidup tu.. kenapa begini kesudahannya.. nasib aku pun tatau lagi mcm mana.. baik kah atau sebaliknya..

Hidup ni kita yang mencoraknya... pilihan di tangan kita.. kalau hitam..hitamlah... aku berharap sgt aku mampu melawan segala nafsu yang sering menggangu perjalanan hidup aku.. 

Allah..kuatkan aku...




Monday, 13 January 2014

Terima Kasih

Kerana rajin menjenguk blog sy...
Semoga awak menemui bahagia awk..
Saya doakan utk awak..
Doakan untuk sy juga :)