Friday, 26 June 2015

Apa Nak Update

Kadang rasa nk tutop balik je blog ni..tu la keje aku..bukak tutop bukak tutop haha.. 

Ye lah..nak menulis pun mcm takda roh dah.. semua dah update kt fb..so kt blog ni dah tatau nak cerita apa.. 

Nnt kang kalau tutop kang tetibe banyaaaaaakkkkk nak cerita.. lps tu bukak balik..lps tu blur nk update ape ke.. gitu lah.. rasa nak penyepak kat diri sendiri laju2 sampai amereka..

Oklah

Bai

Friday, 19 June 2015

Me and Raziq

Malam tadi sebelum tido..melayan kerenah raziq.. skrg ni ya amat susah nk suruh dia tido.. bergaduh2 dlu.. lasak kemain... 

Ni mlm td aku saje2 nyanyi lagu berlalulah sudah ramadhan tu kt dia..mengekek die gelak haha.. kemain kan baru hari pertama puasa dah nyanyi lagu raya hihi..


Thursday, 18 June 2015

Makcik..Selamat Menyambut Bulan Romadonn

Teringat cerita karot kamodia tu.. lama punya.. yg baru bosan..pelakon tak memberangsangkan..

Ok.. Selamat menyambut bulan ramadhan kawan2.. selamat berpuasa.. sahur apa pagi tadi?

Aku patut nya dah tak nak mkn nasik.. tapiiiii

Nampak adik ipar aku dh panaskan daging dendeng kawan aku buat..aaa nanges kena makan dgn nasik gak ni.. Sedap daging dendeng dia.. RM12 sebekas.. nyummeh..dua kali oder dah.. 

Mak aku pulak racun.. dok cakap..alah..1st puasa makan la nasik..aku pun ape lg amek pinggan cedok nasik.. mkn daging dgn tolo. homai homai homai ailio meleleh jejeh2.. 

Harap2 balik ni daging tu ada lg.. nk mkn dgn roti lak..selepas mkn nasik lps berbuka hahaha.. ahhhhh...diet seksok je.. kih3..

Teringin nak pergi bazar romadon hari ni.. tapi nk pergi naik kereta mmg tak la.. ajak adik aku pergi lah ptg kang.. igt lg tahun lps makcu aku ajak masuk bazar naik moto..meliuk lentok badna aku pejam2 mata takut hahaha..kemain mencilok makcu aku tu.. hebak!..pagi tadi aku nmpk dia cilok bas kemainnn... umur dah 50 tu.. jiwa rock lg. haha.. 

 Aku sebenarnya nk pos brg tp jarang sungguh ada kt ofis ptg2 skrg ni.. aih.. 

Apa lagi nk cerita eh.. mcm takde je ..ke sbb malas..malas lah ni.. jari penat lah.. 

Korang dh soping raya? tetibe kan haha.. aku tak soping mana pon..beli utk raziq je nnt... baju melayu dia pon tak beli lagi.. satu hapah lah tak beli lg.. 

Kuih je aku byk oder..kemain oder..skali nk bayar kaluuu haaa..hahaha.. 

Oklah..ada keje... 

babai

Tuesday, 9 June 2015

Cilok Dari Blog Lama Lagi

Tuesday, September 1, 2009

Aku Wanita Punya Hati Nurani!!!

Jangan mengasari wanita.. jangan sakiti wanita.. jangan sesekali mengguris hati wanita.. jika hatinya terguris.. sukar untuk merawat luka nya ...

Indah nya menjadi wanita.. dan aku amat bersyukur menjadi aku..

Wanita ni gemar bercerita tentang apa sahaja.. tentang itu dan tentang ini... eh!! tapi bukan semua wanita begitu kan..

Aku.. mmg suka berbicara tentang apa sahaja.. itu dan ini.. tapi ada ketika nya ..aku seorang yang pendiam sebenarnye..tak caya??? sila lah percaya..hehe..

Erm...

Sejujurnya...

Dan Sebenarnya...

Bercerita dengan hati yang kosong tanpa dapat dikongsi dengan seseorang amatlah pedih untuk di lalui dengan jiwa yang hampir lumpuh...

Terlalu terhiris walaupun tanpa mengusik dan terusik..

Perlu kamu..hanya kamu... masih kekal di situ..

JM : Hanya kadangkala aku terkenang...

*******

Puitis sgt rasa time dulu-dulu..

Sekarang ni je cakap nak kasar je nak marah je..kan kan hihi.. ellleeh angguk!!.. 
 
Banyak je putis2 tp di blog lain.. yg boleh di baca hanya aku.. sbb nk puitis lebih2 skrg ni rasa malu pulak hahaha.. eh malu la.. walau pun yang baca hanya berapa kerat..ttp malu.. 

Oklah... 

aku nk tido lah.. aku tak sihat lg ni.. batuk tak habis.. ni baru lps batuk..terkongkeng kongkeng.. 

Jumpa lagi..

Babai


Hanya masih kamu.. di dalam anganku.. di dalam tidurku.. 
Walau yang ku dapat..hanya bayangmu..





Friday, 5 June 2015

Batuk Mcm Nak Putus Urat Jantung

Aku batuk dah lebih 2 minggu... 2  3 minggu lepas 1 famili batuk2 demam.. raziq seminggu demam.. 2 kali pergi klinik... hiba sungguh hati tgk dia demam.. lembek je.. kurus tanak makan.. menyusu pun tak berapa.. 

Dua minggu lepas rumah aku buat kenduri kahwin cousin aku.. time tu aku punye turn lak batuk.. dgr berkejar2 dgn raziq.. sudahnya aku kena asma yg agak teruk masa kenduri.. tp gagah gak lah melayan tetamu.. pagi kenduri pakcik aku yg peng asma tegar ada.. dia bg aku ubat dia.. so ok sikit..bila ptg tu kena balik..bagi balik ubat tu..so ok.. 

Tapi aku batuk tak nak hilang..makin teruk lak.. ni dh 2 hari ni siap selsema lg.. mlm tadi batuk sampai aku cakap kt syamil..mami nak mati dh samil haha.. ye lah mmg tak berhenti aku batuk.. aku suruh samil amek minyak sapu dan tepuk2 blkg aku.. tak lama lps tu aku muntah..

Air je lah keluar.. tp sempat pikir..hijau tu ape eh..ok sayur .. ada berdarah sikit.. mungkin tonsil aku bengkak sbb aku batuk tak berhenti.. berat gila rasa dada aku mlm tadi..nak tidur pun tak nyenyak.. asik terbangun2 batuk.. 

Hari ni batuk2 lagi.. merah2 muko.. sakit2 palo bergogar..

Cerita lain

Aku dalam dilema betul lah skrg ni.. tolong2!.. hmmmm....takpela.. 

Oklah..ada keje..

Persembahkan muka mintak penyepak...



Babai

Tuesday, 2 June 2015

Kusut


Aku tak mampu sahabat.. untuk menerima semudah itu bukan aku...

Hati masih tertutup untuk menerima sesuatu yang baru

Walau kamu sehabis mencuba untuk mengambil hati

Aku masih belum mampu...

Berikan aku masa... jika sanggup tunggulah berapa lama pun..

Aku tak paksa untuk menunggu..

Kalau kamu bosan menunggu..silakan mencari lain yang lebih hak...

Yang lebih ikhlas menerima kamu...